onsdag 8. juni 2016

De digitale mulighetene

Da det ble kjent at vi skulle begynne med iPad i undervisningen, var det med blandede reaksjoner. Men alle var enige om at dette går vi for! Skolen må gå i takt med utviklingen av resten av verden. Så godt vi kan.
En av disse lærerne, som jeg er så imponert over, var mer skeptisk enn resten. Og jeg var også meget skeptisk for bare et par år siden, så full forståelse! Denne læreren har også jobbet noen år, og er trygg og stødig i sin undervisning. Så å ta ny teknologi inn i klasserommet, og prøve ut nye måter og ny måte å tenke på, ER skummelt. Men hvorfor ikke bare hoppe i det? Prøv å feile, og vise elevene at det er lov å prøve å feile.
Vi kom igang med kursing og utprøving i klasserommet. Denne skeptiske læreren var fortsatt skeptisk, men begynte å se muligheter. Kanskje er dette et godt verktøy likevel? Etter at kursholder dro, og vi skulle ta dette i bruk, så jobbet noen med dette ganske ofte, mens andre kanskje var litt forsiktige i starten. Men nå, nå er de fleste i godt gang! Og denne skeptiske læreren, ja denne læreren er kanskje den som har tatt det største steget. Og virkelig prøvd ut mulighetene verktøyet gir oss. Denne læreren er flink til å spørre om hjelp, sier i fra når noe er vanskelig, er ærlig på at starten har vært litt treg, MEN er også den som deler erfaringer og gode ideer som mange av oss andre ikke har sett. iPaden er helt ny for denne personen, mens noen av oss har prøvd litt før.

Nå skulle denne læreren ha eksamen. Og hva skjer bare noen få dager før eksamen? Jo, læreren lærer seg en helt ny app, lager eksamenspresentasjonen sin i denne, viser bruk av koding og elev arbeider. Dette imponerere meg noe helt enormt! Det skal mot til for å gjøre slike valg. Når man skal legge fram en eksamensbesvarelse, så vil man helst være trygg på verktøyet man bruker. Det samme i klasserommet overfor sine elever. Å gå fra å være den største skeptikeren, til den som virkelig prøver og gjennomfører, er godt å oppleve og observere.

Dette er erfaringer og opplevelser som fortjener å bli delt med dere. For alt positivt fortjener å komme opp og frem! Og for å ha det klart, jeg har avklart med denne læreren at det er greit at jeg skriver om dette.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar